Trobada diocesana de Laics i Família (LiF) en xarxa

Dissabte 19 de juny, al matí, va celebrar-se la I Trobada diocesana LiF-Laics i Família en xarxa, al Centre Tarragonense El Seminari. Aquest acte comptà amb la presència dels responsables de la major part dels grups, associacions, comunitats i moviments d’apostolat seglar i pastoral familiar de l’arxidiòcesi, i fou presidit pel Vicari de les Persones Mn. Jordi Figueras i per tot l’equip de la delegació.

Després de llegir la salutació que envià l’Arquebisbe Joan, i de la benvinguda del Vicari, l’equip presentà la delegació i els objectius i línies d’acció que s’aniran desenvolupant en els propers anys, centrades en tres temes globals: l’aprofundiment i posada en acció de l’Exhortació pastoral de l’Arquebisbe “L’Esperit fa jove l’Església” en l’ambit laical i familiar, la celebració de l’Any Família Amoris Laetitia a partir del proper mes de setembre, i l’inici del desplegament del post-congrés de laics “Pueblo de Dios En Salida” que tingué lloc a Madrid en el mes de febrer del 2020, i que a l’arxidiòcesi l’impulsarà una comissió de treball que es crearà properament dins de la pròpia delegació.

Tot seguit es presentà la proposta de creació de la Xarxa LiF TGN, amb la participació de tots els participants, per anar coordinats fent realitat el lema de la trobada que va ser “Els somnis es construeixen junts”, en referència al número 8 de l’encíclica del Papa Francesc Fratelli Tutti. Per tal que aquesta xarxa estigui ben c0ordinada, l’equip de la delegació presentà un pla de comunicació conjunta que fou ben acceptat pels assistents. La trobada LiF acabà amb un refrigeri al claustre de Sant Pau, desitjant un bon estiu i el propòsit que a finals de setembre d’aquest any la Xarxa LiF TGN comenci a caminar. Una pregària comunitària sobre l’Esperit Sant tancà la jornada: “Esperit Sant, que ens aplegues en poble d’amor: inspira la nostra vocació laical, perquè anunciem a Jesús amb fidelitat, i creixem, junt amb els pastors i la vida consagrada, en comunió i sinodalitat. Orienta les nostres passes per avançar en la construcció d’una Església en la que els laics i les laiques ens sentim corresponsables i protagonistes de la missió evangelitzadora”.