TROBADA DE LA XARXA LAICS I FAMÍLIA (LiF) DIOCESANA

Dissabte 5 de novembre tingué lloc a l’Arquebisbat de Tarragona, i presidida per l’Arquebisbe Joan, la III Trobada diocesana de la Xarxa LiF, xarxa que formen totes les associacions de fidels, grups, comunitats i moviments de laïcs que estan reconegudes diocesanament i estan vinculades a la nostra delegació.

Després que el Sr. Arquebisbe adrecés unes paraules de salutació a la cinquantena de representants de tots els grups, l’equip de la delegació explicà els objectius de la jornada matinal, destacant que “Junts i en sortida”, el laïcat de l’Església té molt a dir en la missió evangelitzadora.

A continuació cada grup es presentà, així com la seva història, carisma i activitats que porten a terme.

Després d’una estona de cafè, la jornada continuà amb l’exposició, per part de l’equip de la delegació, de “L’avui i el demà del laïcat, associat i de parròquia, a l’Església de Tarragona”: van ser reflexions sobre el curs pastoral 2022-23 i el camí de l’apostolat seglar en els propers anys destacant el camí sinodal que estem recorrent, les prioritats pastorals d’aquest curs 2022-23, les tasques del postcongrés de “Laicos en Salida” que es celebrà a Madrid el febrer de 2020, i la proposta de la cadena de pregària per les vocacions que es porta a terme durant el mes de novembre.

La cloenda la feu l’Arquebisbe Joan, qui expressà la seva satisfacció per la gran assistència dels grups laicals a la trobada, i animà a tots els grups a interioritzar i portar a terme les prioritats pastorals de l’Arquebisbat. També animà a participar en la missió de les comunitats parroquials de l’arxidiòcesi, i a ser actius en la missió evangelitzadora.

Aquesta trobada ha complert la seva tercera edició, i l’objectiu de fer més estrets els vincles de coneixement i fraternitat dels grups laïcals que fan apostolat seglar i/o són agents de la pastoral familiar a l’arxidiòcesi de Tarragona fou tot un èxit.