Revitalització de l’Acció Catòlica General a l’arxidiòcesi de Tarragona

La nostra delegació està col·laborant amb la Comissió diocesana de l’Acció Catòlica General amb l’objectiu de promoure la revitalització dels grups de laiques i laics de parròquia existents a l’arxidiòcesi de Tarragona, així com l’impuls per al naixement de grups nous.

L’Acció Catòlica General és l’associació laical de l’Església que ofereix, en el si de la parròquia, una experiència de vida i de fe, viscuda personalment i comunitària, mitjançant una proposta formativa atenta a la vida, il·luminada des de l’Evangeli i orientada a la missió, des de la corresponsabilitat. És una escola de deixebles missioners que empodera els laics a «sortir» a evangelitzar, encarnant-se en la vida quotidiana, sent laics atents a les necessitats i urgències del nostre món, disposats a actuar en la transformació per a la construcció de la civilització de l’AMOR, la construcció del Regne de DÉU. Ofereix una proposta estable d’apostolat associat per a totes les parròquies, perquè l’acció evangelitzadora de laiques i laics sigui més eficaç i es porti a terme es realitzi en un clima de comunió i de zel apostòlic. I és per a tot el laïcat de les parròquies, amb l’acompanyament de preveres i diaques.

L’Acció Catòlica General diocesana aposta per una metodologia que crida a la formació i la conversió interior de les persones i les anima i empodera a comprometre’s en la transformació de la realitat social, en grups al servei de la vida i missió de la parròquia. L’equip de l’Acció Catòlica General diocesana  convida el laïcat arxidiocesà a posar-se en camí, i es posa a disposició de preveres i laics per presentar el projecte, animar-lo i acompanyar-lo. Per això podeu contactar amb l’equip per correu a: acg@arqtgn.cat

“El carisma de l’Acció Catòlica, avui, consisteix en la formació de deixebles missioners. (…) El seu carisma és el de la pròpia Església encarnada entranyablement en l’avui i en l’aquí de cada Església diocesana. (…) El laïcat ha de ser el protagonista de l’Església en sortida.”

(Papa Francesc)