JORNADES D’APOSTOLAT SEGLAR MADRID 2021

Els dies 23 i 24 d’octubre es va celebrar, a Madrid, les Jornades d’Apostolat Seglar 2021 amb la participació dels delegats d’apostolat seglar de les diòcesis espanyoles, així com responsables de moviments i associacions de laics i responsables del Sínode dels Bisbes, organitzades per la Comisión Episcopal para los Laicos, Familia y Vida de la CEE. L’arxidiòcesis de Tarragona fou representada pels nostres delegats de laics i la família.

«Pueblo de Dios en camino» va ser el lema d’aquest cap de setmana de treball i pregària amb tres objectius pricipals: reflexionar sobre la sinodalitat a la llum del Sínode, presentar el full de ruta del laicat de les diòcesis, tenint el compte el propi Sínode i el postcongrés del 2020 “Pueblo de Dios en Salida”, i fer una experiència de sinodalitat, que és comunió, entre les delegacions, moviments i associacions d’apostolat seglar.

Després que l’arquebisbe de Saragossa i president de la Comisión Episcopal, Monsenyor Carlos Escribano, inaugurés les jornades, juntament amb el director del secretariat d’aquesta comissió Mn. Luis Manuel Romero, tingué lloc la ponència central sobre sinodalitat pronunciada per Monsenyor Luis Marín de San Martín, subsecretari del Sínode. Un dinàmic i divertit taller titulat «Sinodalidad en acción» i la presentació d’un full de ruta per pottar-lo a terme tancaren el primer dia.

L’endemà diumenge 24 es valoraren els fruits del Congrés de laics de febrer de 2002 i, en petits grups, es treballaren iniciatives i reptes de cara al futur més immediat que és el Sínode i, a partir del mes d’abril de 2022, les línies establertes pel congrés laical. Els nostres delegats Marcel Pallejà i Betlem Padró han tornat a Tarragona molt contents de l’experiència que han compartit amb les altres diòcesis, i ho han fet carregats de reptes per a la nostra Església sinodal de Tarragona des de l’àmbit del laicat.