Site icon LAICS I FAMÍLIA

VISCUDA “JORNADA DEL MATRIMONI, LA FAMÍLIA I LA SALUT” 2022

Dissabte 12 de febrer, al matí, la Delegació de Laics i Família, amb la participació de la Delegació de Pastoral de la Salut i les persones amb necessitats especials, va celebrar una jornada matinal dedicada al matrimoni i la família sota el lema “Junts, caminem per la família i la salut”. Amb la participació de 119 persones d’arreu de l’arxidiòcesi, majoritàriament matrimonis joves i famílies amb fills i, fins i tot, algunes parelles que s’estan preparant per casar-se, la trobada es desenvolupà al Santuari del Loreto de Tarragona.

Enmarcada en les activitats que la delegació està portant a terme amb motiu de l’Any Família Amoris Laetitia, convocat pel Papa Francesc,  la de dissabte s’inicià amb la pujada a peu dels participants cap al Loreto pel camí vell del cementiri de Tarragona. A l’arribada a l’esplanada del Santuari, es compartí una estona de descans, i un esmorzar ofert per la delegació tot recuperant forces.

A continuació, en Juanjo Fernández, professor, escriptor, catequista i conferenciant, entre d’altres ocupacions, oferí als assistents una animada i motivadora xerrada sobre la “F” de la felicitat en les famílies, sustentada en la “F” de la fe i la fidelitat a Jesucrist, mentre els infants i joves reflexionaren, a banda, fent activitats i preparant la pregària, acompanyats per monitors del Grup Juvenil Sant Domènec de Tarragona.

La jornada acabà amb una sentida pregària comunitària dedicada a la família, presidida per l’Arquebisbe Joan Planellas el qual s’adreçà a la delegació i a tots els matrimonis, famílies i preveres assistents animant-los a continuar “fent camí junts en la vida de missió en el món”, a la llum de l’exhortació apostòlica Amoris Laetitia del Papa Francesc, de la que s’està celebrant el seu cinquè aniversari. La tornada caminant, junt amb un bon temps i un magnífic clima de convivència, clogueren aquesta activitat amb la petició, de gran part dels assistents, de repetir l’experiència de trobar-nos matrimonis i famílies, amb fills i avis, fills en una mateixa experiència de festa i celebració de la joia de la fe “en família”.

Exit mobile version