I JORNADA MUNDIAL DELS AVIS I LA GENT GRAN

El proper dia 25, quart diumenge de juliol, el Papa Francesc ha convocat la I Jornada Mundial dels avis i les persones grans, amb l’objectiu de, segons les seves paraules, promoure la trobada entre generacions, dels néts amb els avis, i dels avis amb els néts, per “custodiar les arrels i transmetre-les”. 

La nostra delegació promou aquesta celebració per a totes les parròquies i comunitats de la diòcesi amb el mateix lema proposat pel Sant Pare “Jo soc amb vosaltres tots els dies” (cf Mt 28, 20), i es farà present a la celebració de la Missa de Festa Major de la comunitat parroquial Sant Jaume de Bràfim, que presidirà l’Arquebisbe Joan junt amb el rector de la parròquia, Mn. Albert Fortuny.

“Estimada àvia, estimat avi, al concloure aquest missatge vull senyalar també l’exemple del beat —i properament sant— Carles de Foucauld. Va viure com a ermità a Argèlia, i en aquest context perifèric va donar testimoni dels «seus desigs de sentir a qualsevol ser humà com un germà» (Carta enc. Fratelli tutti, 287). La seva història mostra com és possible, fins i tot en la soletat del propi desert, intercedir pels pobres del món sencer i convertir-se veritablement en un germà i una germana universal.

Demano al Senyor que, gràcies també al seu exemple, cada un de nosaltres eixamplant el seu cor i ho faci sensible als sofriments dels més petits, i capaç d’intercedir per ells. Que cadascú de nosaltres aprengui a repetir a tots, i especialment als més joves, aquestes paraules de consol que avui hem escoltat adreçades a nosaltres: “Jo estic amb tu tots els dies”. Endavant i ànims. Que el Senyor us beneeixi.” (Paraules finals del missatge del Sant Pare amb motiu de la convocatòria de la Jornada Mundial).

VEIEU EL VÍDEO SEGÜENT: ↓

trim-D21D8C93-4AA9-440C-8D28-62EBD7E74545