Comença l’Any de la Família “Amoris Laetitia” a l’Arxidiòcesi

Amb una celebració de l’eucaristia, presidida per l’arquebisbe Joan Planellas, a l’església parroquial de Sant Josep Obrer de Torreforta, es va iniciar el passat divendres dia 19 de març, solemnitat de sant Josep, l’Any Família Amoris Lætitia a l’arxidiòcesi, en comunió amb tota l’Església. La celebració, convocada per la Delegació diocesana per als laics i la família, va ser retransmesa en directe a través del web de l’Arquebisbat i de les xarxes socials.

 

 

 

 

Aquest Any, convocat pel papa Francesc, es clourà el mes de juny de l’any 2022 coincidint amb la celebració de la Jornada Mundial de les Famílies que es farà a Roma. «Serà un any especial durant el qual se’ns demana que testimoniem l’amor familiar. Tot i que a vegades ens pots semblar òbvia la presència de l’amor en el si de la família, és cert que en algunes ocasions —masses, diria—, aquest viure en profunditat l’amor familiar es converteix en un repte que requereix esforç, més que en una joia que cal celebrar i viure», va expressar l’arquebisbe Joan, en l’homilia.

El Sr. Arquebisbe també va destacar l’important paper que ha hagut d’assumir la família, —«l’Església domèstica»—, en aquest temps de pandèmia. «Malgrat les limitacions personals, econòmiques o de mobilitat, s’ha demostrat que es tracta, encara avui i sortosament, d’una institució sòlida que té la capacitat d’acollir, reunir, consolar i acompanyar en situacions difícils, fins i tot extremes. I aquesta lliçó social l’hem d’aprendre», va dir. A més, va subratllar el treball que està duent a terme la Delegació diocesana per als laics i la família juntament amb el Secretariat de pastoral familiar per aquest any, un projecte que s’emmarca en les «dotze propostes de caire espiritual, pastoral i cultural del papa Francesc» i que es posen a disposició de les parròquies, diòcesis, moviments eclesials i associacions familiars per tal que l’Església continuï reflexionat i vivint la riquesa de l’exhortació apostòlica Amoris Lætitia.

Abans de cloure la celebració, el Sr. Arquebisbe va fer entrega de l’exhortació apostòlica postsinodal Amoris Lætitia, en el cinquè aniversari de la seva publicació, als delegats diocesans d’aquest àmbit pastoral, el directors del Secretariat diocesà per a la família, i a diferents laics i laiques d’edats diverses amb el desig de simbolitzar que arreu de l’Església arxidiocesana s’aprofundeixi en el contingut d’aquest document i que tot el poble fidel que peregrina a Tarragona acompanyi amb joia el camí de les famílies avui dia.