ANY AMORIS LAETITIA

ANY FAMÍLIA AMORIS LAETITIA 2020-21

És una iniciativa del papa Francesc que proposa arribar a totes les famílies del món a través de propostes espirituals, pastorals i culturals que es portaran a terme a les parròquies, diòcesis, universitats, moviments eclesials i associacions familiars. L’objectiu és oferir oportunitats de reflexió i aprofundiment per viure concretament la riquesa de l’exhortació apostòlica Amoris Laetitia (AL).

L’experiència de la pandèmia per la Covid19 ha posat de relleu el paper central de la família com a Església domèstica i la importància dels llaços comunitaris entre les famílies, que fan de l’Església una “família de famílies” (AL 87).

La família cristiana es mereix un any de celebracions perquè sigui posada en el centre del compromís i cura de cada realitat pastoral i eclesial, i així serà.

L’Any Família Amoris Laetitia ha estat inaugurat el 19 de març del 2021, solemnitat de Sant Josep, i es clourà a Roma el 26 de juny de 2022 amb la Trobada Mundial de la Família, convocada pel Papa Francesc.

Podeu visitar la pàgina web oficial d’aquest solemne any, del Dicasteri per als Laics, la Família i la Vida del Vaticà, clicant damunt la imatge següent que és el pòster commemoratiu de la nostra arxidiòcesi de Tarragona:

A la nostra arxidiòcesi aquest important any s’inaugurà amb una eucaristia d’acció de gràcies celebrada a l’església parroquial Sant Josep Obrer de Torreforta, que fou presidida per l’Arquebisbe Joan Planellas i convocada per la delegació per als laics i la família.

Durant l’any pastoral 2021-2022 es portaran a terme tot un seguit d’accions destinades a difondre i aprofundir l’encíclica per fer experimentar que “l’Evangeli de la família és alegria que omple el cor i la vida sencera” (AL 200). Podeu consultar aquest díptic clicant-hi al damunt.

Hi ha iniciatives de tot mena, com el següent decàleg per a les famílies:

Per consultar:

https://www.conferenciaepiscopal.es/interesa/familia-amoris-laetitia http://www.laityfamilylife.va/content/laityfamilylife/es/amoris-laetitia.htm