Any AMORIS LAETITIA

ANY FAMÍLIA AMORIS LAETITIA 2020-21

És una iniciativa del papa Francesc que es proposa arribar a totes les famílies del món a través de propostes espirituals, pastorals i culturals que es portaran a terme a les parroquies, diócesis, universitats, moviments eclesials i associacions familiars. L’objectiu és oferir oportunitats de reflexió i aprofundiment per viure concretament la riquesa de l’exhortació apostòlica Amoris Laetitia.

L’experiència de la pandèmia ha posat de relleu el paper central de la família com a Església domèstica i la importància dels llaços comunitaris entre les famílies, que fan de l’Església una “família de famílies” (AL 87).

La família cristiana es mereix un any de celebracions perquè sigui posada en el centre del compromís i cura de cada realitat pastoral i eclesial.

L’Any Família Amoris Laetitia ha estat inaugurat el 19 de març d’aquest any 2021, solemnitat de Sant Josep, i es clourà a Roma el 26 de juny de 2022 amb la Trobada Mundial de la Família convocada pel Papa.

Podeu visitar la pàgina web oficial d’aquest solemne any, del Dicasteri per als Laics, la Família i la Vida del Vaticà, clicant damunt la imatge següent que és el pòster commemoratiu de la nostra arxidiòcesi de Tarragona:

A la nostra arxidiòcesi aquest important Any s’inaugurà amb una Eucaristia d’acció de gràcies celebrada a l’església parroquial Sant Josep Obrer de Torreforta, presidida per l’Arquebisbe Joan Planellas i convocada per la delegació per als laics i la família.

Durant l’any es programaran tot un seguit d’accions destinades a difondre i aprofundir l’encíclica per fer experimentar que “l’Evangeli de la família és alegria que omple el cor i la vida sencera” (AL 200).

Per consultar:

https://www.conferenciaepiscopal.es/interesa/familia-amoris-laetitia http://www.laityfamilylife.va/content/laityfamilylife/es/amoris-laetitia.htm